Meditacija, prihvaćanja energije dobre namjere

on

Dok istražuješ svoju nutrinu, učiš osjetiti za tebe energiju dobre namjere. To ti je poznato kao pojam koji zovemo Intuicija, a koja je u tebi dokad si se rodio pa do trenutka kada su ti odrasli nametnuli život bez odgovornosti, uz savršenu poslušnost, što je preduvjet da ti dobiješ sve, a da ne činiš, spoznaješ, uviđaš ili promišljaš, išta.

I tako si u jednom trenutku rekao papa Intuiciji, i tada si odlučio živjeti život koji karakteriziraju aksiom: Život je dolina suza…ili, ja se borim sa životom…, pa si odlučio životareći svakodnevno sebe umatati u strah od smrti, a ustvari, podsvjesno u sebi prizivati je iz trenutka u trenutak, kao jedini izlaz iz života koji je ispunjen energijom straha…od smrti, odbacivanja, samoće, neuspjeha, uspjeha, kritike, boli ili patnje. Sve religije svijete se bore da ti što prije odbaciš Intuiciju i tako postaneš njihov ovisnik, poslušnik, rob ili sluga.

No, da bi prikrili nametnuti iracionalni strah, sve religije su smislile neke važne datume tijekom godine, kada su nagomilani strah u vjernicima, uravnoteživali sa iluzijom sreće, pa se tako toga dana svi javno vole, čestitaju jedni drugima, žele sreću. U katoličkoj vjeri to su Sv. Nikola, Božić, Uskrs, Gospa, i molim za oprost, ako sam koji od tih blagdana preskočila jer nisam vjernica niti jedne od religija.

To su dani nabijeni energijom želja, svjesnih dobrih namjera, pa tu energiju treba iskoristiti da preuzmeš ponuđeno i oplemeniš svoju nutrinu, Intuiciju, harmoniju i najvažnije, prihvatiš sebe Takovog kakav Jesi.

Predlažem ti meditaciju: Odaberi ugodno mjesto u svojem domu ili negdje u prirodi, zatvori oči i ponavljaj sebi: „Ja sam harmonično postojanje, koje Svemir voli takvog kakav jesam! “. Budi u toj energiji toliko koliko ti je ugodna, koliko imaš koncentracije na izgovaranoj mantri. Kad popusti koncentracija ti usporeno ustani, prošeći, popij vode…i kreni dalje kroz svakodnevicu. Tako si se napunio energijom dobre namjere, i polako, ali svjesno rješavaj svoje probleme, situacije, odabrane akcije…sretno.

Ostani sretan sa svojim cjelovitim sadržajem, Namaste, Tashi Delek.