Nova godina! 2023.

Kako se sve ciklički kreće u općem postojanju, jasno je da su periode pojedinih ciklusa različite, pa smo mi ljudi nekih ciklusa jako svjesni jer je njihova perioda mjerljiva s našim ograničenim kretanjem kroz postojanje. Dok su periodi pojedinih ciklusa u općem postojanju tako veliki, da  ih mi nismo svjesno ni da postoje. Ono što je nama svakodnevno prisutno je kretanje zemlje oko njezine osi što doživljavamo kao smjenjivanje dana i noći. Jednogodišnje kretanje Zemlje oko Sunca, nazvali smo godina i traje oko 365 dana. Unutar tih 365 dana, smjenjuju se i godišnja doba, koja se različito doživljavaju na pojedinim dijelovima Zemlje. Ja živim u srednjoj Evropi, dovoljno odaljena od polova i ekvatora, tako da su godišnja doba vrlo izražena, prepoznatljiva, zima, proljeće, ljeto i jesen.

Jednog dana kršćanski svijet je na temelju rimskih spoznaja, uredio godišnji kalendar po kojem se sada ravnamo. I kako smo se mi, Zapadna civilizacija, uspjeli nametnuti ostatku svijeta, gotovo na cijeloj Zemljinoj kugli slavi se 1.01.2023. godina, kao praznik Zemljinog kretanja oko Sunca i njezinog povratka u početnu točku, na tom djelu njezine površine.

Kada se prepustim energetskim istraživanjima, slavlje Nove, je zbilja praznik za sve ono što postoji na Zemljinoj površini. Taj dan u godini ima energiju početka novog ciklusa. No postoji još jedna nestvarnost tog brojanja, da smo mi, Zapadna civilizacija, uspjeli i nametnuti početak brojanja, prije Isusa i od Isusa, i narodima koji niti ne znaju tko je Isus. Tako da se sada nalazimo u 2023.godini, nakon rođenja Isusa. Kako je to stvarno dogovorna činjenica, treba je prihvatiti, pa bez obzira na vjersku pripadnost, i slaviti taj dan kao početak novog Zemljinog ciklusa kretanja oko Sunca.

U mojim promišljanjima, svaki čovjek ima dva praznika, svoj dan rođenja i Novu godinu. Bez rođenja pojedinca nema njegovog iskustva u postojanju, a bez vrtnje Zemlje oko Sunca, nema prisutnosti Zemlje u Svemiru.

Raduj se svojem rođendanu, primaj darove od onih kolje voliš, i jednako tako se veseli Novoj godini, te i tada primaj darove, da obilježiš dolazak novog ciklusa u prirodu koja te okružuje. Kako je darivanje proces između dvije osobe, s veseljem i ti darivaj, sve koje voliš, za njihov rođendan kao i za Zemljin ciklus oko Sunca.

Dok slavimo Novu godinu, čestitajući jedni drugima ulazak Zemlje u novi ciklus, darivajmo se darovima koji u darivanoj osobi bude spoznaju, kreativnost, radost postojanja, da darivana osoba s veseljem prihvati novi ciklus i stvori unutarnju harmoniju svoga postojanja. I tako iz godine u godinu.