Neizvjesnost, krivac naše neodlučnosti!

 

Današnji čovjek je opterećen neizvjesnošću, jer tako misli da se skriva od smrti i sebe samoga, tvrdeći kao je sve u rukama sudbine i kao on sam kao pojedinac ne može upravljati sa svojim postojanjem. Tražeći uzrok takvim razmišljanjima jasno je da dolazimo dao jedinog istinskog izvora sve toga, a to je strah od smrti. Budući da je sve neizvjesno, tako će nas i naša smrt samo jednoga dan iznenaditi i mi ćemo nespremni završiti naš život, tj. ne dovršivši ono što smo u životu započeli. Ako se ipak jednoga dan odlučimo suočiti sa stvarnošću, onda ćemo otkriti kao baš mi kao pojedinci imamo itekako utjecaja na naš osobni život i kao te neke tehnike duhovnoga razvoja daju pojedine susrete sa našim sada i sa neposrednim sutra, kako bi otkrili i daleko sutra, onoga dan kad u nama nestane strh od smrti.

Odlučiti se za neku od duhovnih tehniku opuštanja je isto kao odluka otpustiti neizvjesnost iz našega sada. Koju od njih kao prvu odbrati, trebalo bi slušati svoj unutarnji glas. Kako mu vjerovati da nas je uputio u pravu stvar kada neizvjesnost još uvijek vlada sa nam. Ima jedan bitno bolji znak, a to je osjećaj kao da nas je nešto beskrajno lijepo dodirnulo i mi smo se ugodno stresli kada smo čuli prvi glas o toj tehnici li o osobi koja bi nas mogla podučavati. Neke ljude je u tome odvela do unutarnjeg mira i sreće tehnika Reiki, Eskalibur, Komuniciranje sa svjetlosnim vodičem, Autogeni trening, Yoga, Kria-yoga, Buđenje središta svjetlosnoga tijela, različiti tipovi meditacija i tko zna što još sve ljudi nisu smislili, pa da unutar sebe otkriju zadovoljstvo i sreću postojanja.

Kako savjetovati odabir prave tehnike? Za početak budi samo otvoren za prvu informaciju i ona će te sigurno odvesti na pravi put a onda te samo molim ne posustaj nakon prvih mogućih prepreka.