Prolazak kroz nametnuta ograničenja, ja jesam život!

on

Proučavajući razloge zašto zapadni um bježi od meditacije koja se temelji na energiji ljubavi, spoznala sam da smo učeni kako je proizvodnja straha prirodni dio našeg postojanja, jer sve što učinimo će završiti s našim umiranjem. Ta količina energije straha od smrti koja kruži u eteru, blokira većinu ljudi do te mjere da su skloni prihvatiti svaki terorizam koji im deklarativno obećava,bar za jedan dan dulji život.

Ovih dana sam osmislila meditacije koje se temelje na energiji ljubavi i doživjela s jedne strane radost meditanata, a s druge strane, žestoko sam se borila protiv gotovo paničnog straha od umiranja. Međutim, svi se s podsmjehom šale kada im govorim da sve što se zove umjetni horor, od kao naivnih dječjih filmova koji se na stotine tisuća prigodno pojavljuju kada je dan vještica, pa do zbilja neugodnih umnih sadistički-mazohističkog sadržaja namijenjenih odraslima, kao to je samo mašta. E, pa, nije! Filmska industrija koja proizvodi tu silinu horor filmova, djeluje žestoko na našu podsvijest i stvara larve u kojima će se usaditi strahovi, temeljeni na iskonskom strahu od smrti, seksa ( jer je orgazam mala smrt) i gubitka osobe za koju smo se prenaglašeno vezali i uvjerili sebe da bez te osobe ne možemo postojati. I onda iz dana u dan, zapadni um smišlja kako potisnuti strah od smrti i pretočiti ga u kao bahatost, u glumu da nas nije strah, do podsvjesnog: …! „Ja neću umrijeti, umiru drugi… sve dok ne umre netko meni blizak…i onda krene energija paničnog straha, smrt je i u mojoj blizini…i ja jesam smrtno biće“,!

Smislila sam i grupu meditacija o smrti i umiranju, i tu doživjela isti problem. Kad sam nakon meditacije o osam vizija umirućeg, pitala meditante: Kako se osjećaš?, najčešći odgovor je bio: „Nisam dovoljno star da meditiram na osvješćenje da jesam smrtno biće. Malo sam ublažio strah od nestajanja, ali zar nije strah od smrti, iskonski.“ Nije, to sam tijekom godina meditacija, razumjela i prihvatila. Strah od smrti je potreba odraslih koji nas odgajaju, da nas porobe i drže u trajnoj napetosti. I tako iz stoljeća u stoljeće, najveća moć nad drugima je da ih držiš u stalnom strahu od smrti.

Društvo da bi imalo poslušnike, na tisuće perfidnih načina ugrađuje strah od smrti i strah od seksa, kao najbolje sredstvo da se većina populacije drži u pokornosti. Mogu umirati drugi…oni koji nisu dobri… a dobri se žrtvuju za sve…pa i oni umiru…

Postoji uvriježena postavka o smrti i umiranju: „o umrloj osobi sve najbolje!“. A zašto, taj netko je bio takav kakav jest…nekima dobar, nekima neugodan, i to je to!

Osvijesti snagu energije ljubavi koja će te naučiti, apsolutnom prihvaćanju , svega što se događa, od tvojeg rođenja, slavlje jer si stigao u život, onda kroz sveukupnost i sposobnost istraživanja života, te slavlja da jesi živio i da prelaziš u neku drugu formu postojanja.

Molim, prihvati, nikad više se nećeš pojaviti u obliku i sadržaju koji si bio tijekom života, zato živi punim plućima prihvaćajući sebe takvog kakav jesi. Namaste, tashi delek, ostani sretan sa sveukupnim svojim sadržajem…sretno kroz, ja jesam!!!